LLEI 8/2011, del 27 de desembre, de modificació de la Llei 12/2010, del 19 de maig, del Consell de Governs Locals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyLlei

LLEI

8/2011, del 27 de desembre, de modificació de la Llei 12/2010, del 19 de maig, del Consell de Governs Locals.

El President

de la Generalitat de Catalunya

Sia notori a tots els ciutadans que el Parlament de Catalunya ha aprovat i jo, en nom del Rei i d'acord amb el que estableix l'article 65 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, promulgo la següent

LLEI

Preàmbul

El Consell de Governs Locals es va crear per mitjà de l'article 85 de l'Estatut d'autonomia. D'acord amb aquest article, "el Consell de Governs Locals és l'òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat. El Consell ha d'ésser escoltat en la tramitació parlamentària de les iniciatives legislatives que afecten de manera específica les administracions locals i en la tramitació de plans i normes reglamentàries de caràcter idèntic. Una llei del Parlament regula la composició, l'organització i les funcions del Consell de Governs Locals".

Aquest mandat estatutari es va fer efectiu per mitjà de la Llei 12/2010, del 19 de maig, del Consell de Governs Locals, que configura el Consell com una institució que gaudeix d'autonomia orgànica, funcional i pressupostària.

No obstant això, atesa la situació econòmica actual, en aquest moment el desplegament d'aquest precepte és molt difícil d'aplicar, ja que s'ha d'ajustar a les limitacions pressupostàries i evitar incrementar les dimensions del sector públic. Per això, cal modificar la regulació del Consell de Governs Locals, bo i respectant la seva naturalesa, tal com la configura l'Estatut d'autonomia, i el seu funcionament autònom. A aquests efectes, amb l'objectiu que no es produeixi cap increment de la despesa, s'ha de suprimir tota referència a l'autonomia pressupostària i al personal propi del Consell, sens perjudici que el Govern ha de donar suport al Consell de Governs Locals per mitjà del departament competent en matèria d'administració local. D'altra banda, s'aprofita la modificació de la llei per a aclarir la participació de les entitats municipalistes en el procediment de designació dels representants del Consell, als organismes de la Generalitat que determinin les lleis.

Pel que fa a les funcions del Consell de Governs Locals, es respecten plenament les que li atribueix l'Estatut d'autonomia. Es mantenen les regles mínimes de funcionament, que han d'ésser aprovades pel reglament d'organització i funcionament del Consell, en el termini de sis mesos des que es constitueix, d'acord amb el que estableix la disposició addicional de la Llei 12/2010. Tractant-se d'una modificació que afecta l'organització del Consell, el qual ja s'haurà constituït quan entri en vigor aquesta modificació de la Llei 12/2010, del 19 de maig, del Consell de Governs Locals, l'entrada en vigor no es pot diferir més enllà de l'endemà que es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Article 1

Modificació de l'article 2 de la Llei 12/2010

Es modifica l'apartat 2 de l'article 2 de la Llei 12/2010, del 19 de maig, del Consell de Governs Locals, que resta redactat de la manera següent:

"2. El Consell de Governs Locals gaudeix d'autonomia orgànica i funcional i aprova el seu reglament d'organització i funcionament".

Article 2

Modificació de l'article 13 de la Llei 12/2010

Es modifica l'apartat 1 de l'article 13 de la Llei 12/2010, del 19 de maig, del Consell de Governs Locals, que resta redactat de la manera següent:

"1. El president o presidenta del Consell de Governs Locals exerceix la representació del Consell, en convoca les reunions i les presideix".

Article 3

Modificació de l'article 18 de la Llei 12/2010

Es modifica la lletra h de l'apartat 2 de l'article 18 de la Llei 12/2010, del 19 de maig, del Consell de Governs Locals, que resta redactada de la manera següent:

"h) La designació, a proposta de les entitats municipalistes, dels representants del Consell als organismes de la Generalitat que determinin les lleis".

Article 4

Modificació de la disposició final de la Llei 12/2010

Es modifica l'apartat 4 de la disposició final de la Llei 12/2010, del 19 de maig, del Consell de Governs Locals, que resta redactat de la manera següent:

"4. El departament competent en matèria d'administració local, per a complir el que disposa l'article 19.1, ha d'aportar els recursos materials i financers necessaris per a garantir el funcionament correcte del Consell de Governs Locals i l'exercici adequat de les seves funcions, des de l'inici de les seves activitats".

Disposició derogatòria

Es deroguen els preceptes següents de la Llei 12/2010, del 19 de maig, del Consell de Governs Locals:

  1. La lletra d de l'apartat 1 de l'article 12.

  2. La lletra c de l'apartat 2 de l'article 18.

  3. Els apartats 2, 3 i 4 de l'article 19.

  4. L'article 20.

Disposició final

Entrada en vigor

Aquesta llei entra en vigor l'endemà d'haver estat publicada en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Per tant, ordeno que tots els ciutadans als quals sigui d'aplicació aquesta Llei cooperin al seu compliment i que els tribunals i les autoritats als quals pertoqui la facin complir.

Palau de la Generalitat, 27 de desembre de 2011

Artur Mas i Gavarró

President de la Generalitat de Catalunya

Joana Ortega i Alemany

Vicepresidenta del Govern i consellera de Governació

i Relacions Institucionals

(11.357.067)

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR