Convenio colectivo - Winterthur Asistencia, SA, de Seguros y Reaseguros., Cataluña

Inicio de Vigencia13 de Julio de 2001
Fin de Vigencia13 de Julio de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3430 de 13/07/01

RESOLUCIÓ

de 19 de gener de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Winterthur Asistencia, SA, de Seguros y Reaseguros (centre de la província de Barcelona) per als anys 2001-2004 (codi de conveni núm. 0811372).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Winterthur Asistencia, SA, de Seguros y Reaseguros (centre de la província de Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 15 de desembre de 2000, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

- 1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Winterthur Asistencia, SA, de Seguros y Reaseguros (centre de la província de Barcelona) per als anys 2001-2004 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

- 2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 19 de gener de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Winterthur Assistència, SA, d'Assegurances i Reassegurances, per als anys 2001 a 2004.

Exposició de motius

Conscients de la peculiar estructura organitzativa de Winterthur Assistència, del seu especial sistema productiu profundament determinat per l'evolució de les noves tecnologies, i, en definitiva, del seu caràcter d'empresa proveïdora de serveis postvenda, les parts negociadores han convingut en la necessitat d'iniciar un procés negociador que té com a resultat la signatura d'un conveni col·lectiu, al nivell d'empresa, de natura estatutària a fi de donar resposta a les necessitats que, d'una manera específica i respecte al marc intern de les relacions laborals, requereixen tant l'empresa com els treballadors inclosos en el seu àmbit d'aplicació.

També ha estat un objectiu prioritari d'aquest Conveni afavorir el desenvolupament professional dels treballadors, i fomenta a aquest efecte el reconeixement de les funcions acomplertes d'acord amb els criteris objectius que, respecte a les aptituds professionals, titulació i contingut general de la prestació laboral, indica l'actual Conveni col·lectiu general d'àmbit estatal. D'aquesta manera, aprofundint en la necessitat de la utilització de criteris directament referits al contingut específic de la prestació laboral, les parts negociadores han decidit objectivar, d'acord amb la vigent reglamentació sectorial, el sistema de classificació professional en el si de l'empresa.

Mereix un esment especial l'esforç dut a terme en la racionalització de la jornada laboral en funció dels requeriments de servei, que, d'una manera molt particular, determina l'estructura funcional de l'empresa en 2 grans col·lectius: l'anomenat personal d'operacions i el col·lectiu de gestió. Al seu torn, pel que fa al personal d'operacions, d'acord amb les necessitats d'atenció, cal distingir entre personal d'operacions en servei diürn, en servei nocturn i en servei de cap de setmana i festius, amb una regulació específica de la seva jornada de treball.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit personal i funcional

Aquest Conveni és aplicable a les relacions laborals entre Winterthur Assistència, SA d'assegurances i reassegurances i la totalitat del personal que ofereix els seus serveis a l'empresa. Queden expressament exclosos del seu àmbit d'aplicació els casos previstos en els números 1 i 2 de l'article 1 del Conveni general d'àmbit estatal per a les entitats d'assegurances i reassegurances.

Article 2

Àmbit territorial

Aquest Conveni afecta l'únic centre de treball existent actualment a la província de Barcelona, sens perjudici de la seva extensió als que es puguin crear durant la seva vigència.

Article 3

Àmbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor l'1 de gener de 2001 i té una durada de 4 anys, de manera que s'estén la seva vigència fins al 31 de desembre de 2004, llevat d'aquelles matèries per a les quals es disposi una data diferent a l'efecte de la seva vigència.

Finalitzat el termini de vigència establert en el paràgraf anterior, el Conveni es prorroga tàcitament d'un any a l'altre si no és denunciat per qualsevol de les parts amb una antelació mínima de 2 mesos a la data del seu venciment o de qualsevol de les seves pròrrogues. Cal efectuar la denúncia mitjançant comunicació escrita dirigida a l'altra part especificant les matèries concretes objecte de futura negociació.

Article 4

Compensació, absorció i condicions més beneficioses

Les retribucions i condicions contingudes en aquest Conveni, siguin o no de natura salarial, valorades en conjunt i còmput anual, poden compensar, fins on arribin les retribucions i millores que sobre els mínims hagi satisfet l'empresa, independentment del motiu, la denominació, la forma o la natura d'aquestes retribucions i millores, valorades també en conjunt i còmput anual.

Les condicions resultants d'aquest Conveni són absorbibles, fins on arribin, per qualsevol altra que per disposició legal, reglamentària, convencional o pactada pugui establir-se en el futur i que, en conjunt i còmput anual, les superi.

Les condicions més beneficioses que s'hagin estat reconeixent als treballadors de l'empresa i que, en conjunt i còmput anual, superin les que resultin d'aplicació en virtut d'aquest Conveni, han de ser respectades, si bé s'han de mantenir a títol individual, és a dir, com a condicions ad personam.

Article 5

Vinculació a la totalitat

Els articles d'aquest Conveni formen un conjunt unitari i indivisible. En conseqüència, aquest text resulta nul o no té cap efecte si l'autoritat o jurisdicció que resulti competent, en l'exercici de les facultats que li siguin pròpies, no aprova o resol deixar sense efecte alguna de les clàusules d'aquest Conveni o no n'aprova la totalitat del contingut.

Article 6

Coordinació normativa

En el que no preveu aquest Conveni, és aplicable el Conveni col·lectiu d'àmbit estatal per a les empreses d'assegurances i reassegurances vigent en cada moment, l'Estatut dels treballadors i altres disposicions de caràcter general que resultin d'aplicació.

Article 7

Comissió Paritària

Es constitueix una Comissió Paritària per a la interpretació i el seguiment de les normes contingudes en aquest Conveni. La Comissió està formada per 2 representants de l'empresa i 2 representants legals dels treballadors, amb 1 suplent que ha de triar cadascuna de les parts, i els acords s'han d'adoptar per majoria simple de cadascuna de les representacions. En cas que no s'assoleixi acord per manca de quòrum o si no s'assoleix l'esmentada majoria simple, cada representació pot expressar la seva opinió sobre això, si bé aquestes manifestacions no tenen cap mena d'eficàcia vinculant. La Comissió Paritària manté, com a mínim, una reunió anual de caràcter ordinari, així com aquelles de caràcter extraordinari que siguin necessàries per al correcte acompliment de les seves funcions.

Capítol 2

Organització de la feina

Article 8

Organització de la feina

L'organització de la feina, d'acord amb el que estableix aquest Conveni i de conformitat amb la legislació vigent, és facultat de la Direcció de l'empresa.

L'organització de la feina té com a finalitat la consecució d'uns nivells òptims de productivitat, eficiència, qualitat i de condicions laborals a l'empresa.

La consecució d'aquests objectius es possibilita sobre la base d'una actitud activa i responsable de la Direcció de l'empresa i dels seus treballadors.

Els sistemes d'organització de la feina i les seves modificacions s'han de complementar, per a la seva eficàcia, amb polítiques de formació adequades.

Capítol 3

Classificació funcional

Article 9

Estructura

A l'efecte del tractament específic en matèria de classificació professional, jornada i guàrdies que estableix aquest Conveni, els treballadors que executin els seus treballs en les plataformes telefòniques de l'empresa queden integrats dins de la denominació de personal d'operacions. Pertanyen a aquest grup els treballadors encarregats de fer tasques d'operació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR