STSJ Cataluña 3892/2008, 13 de Mayo de 2008

PonenteSARA MARIA POSE VIDAL
ECLIES:TSJCAT:2008:5115
Número de Recurso1307/2007
Número de Resolución3892/2008
Fecha de Resolución13 de Mayo de 2008
EmisorSala de lo Social

SENTENCIA núm. 3892/2008

En el recurso de suplicación interpuesto por Mutua Asepeyo frente a la Sentencia del Juzgado Social

25 Barcelona de fecha 2 de noviembre de 2006 dictada en el procedimiento Demandas nº 68/2006 y siendo recurrido/a Bartolomé, Moldes Marzo, S.L., -I.N.S.S.- (Instituto Nacional de la Seguridad Social) y -T.G.S.S.-(Tesorería Gral. Seguridad Social). Ha actuado como Ponente la Ilma. Sra. SARA MARIA POSE VIDAL.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 2.2.06 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Seguridad Social en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 2 de noviembre de 2006 que contenía el siguiente Fallo:

Desestimo la demanda presentada per ASEPEYO, Mútua de A.T. i E.P. de la Seguretat Social núm. 151 contra l'Institut Nacional de la Seguretat Social, Tresoreria General de la Seguretat Social, el treballador Bartolomé i l'empresa Moldes Marzo, S.L., sobre incapacitat permanent derivada d'accident de treball, confirmo la resolució recorreguda i absolc als demandats de les peticions de la demanda.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:Primer. El treballador demandat Bartolomé amb DNI NUM000, nascut el dia 10.02.48, afiliat al règim General de la Seguretat Social, esta en situació d'alta i prestava serveis per compte de l'empresa demandada Moldes Marzo, S.L. com a oficial metal·lúrgic.

L' empresa tenia concertat el risc derivat d'accident de treball amb la Mútua ASEPEYO, i estava al corrent de les seves obligacions.

Segón. Per resolució de l'INSS de 27.09.05 va ser declarat en situació de incapacitat permanent en grau de total qualificada derivada d'accident de treball per a la seva professió habitual, amb dret a percebre la prestació corresponent amb efectes des del 23.05.05 amb responsabilitat en el pagament de la Mútua Asepeyo i les responsabilitats legals de l' INSS i la TGSS.

Tercer

El treballador va ser atés el 23.08.04 pels serveis mèdics de la Mútua per dolor a l'espatlla dreta que li va estendre la baixa per malaltia professional amb el diagnòstic de "tenosinovitis de hombro (supraespinoso)". El treballador va ser diagnosticat i intervingut quirúrgicament per la ruptura del tendó del supraespinós dret reinsertant-li el citat tendó (folis núm. 43 , 55 i 62).

Tercer

En data 23.05.05 se li va estendre l'alta amb proposta de seqüeles definitives per malaltia professional. L'ICAM en el seu dictamen de 30.05.05 va apreciar les lesions següents: "Sindrome subacromial derecho. Tendinopatia manguito rotadores. Intervención quirúrgica. Persistencia de limitación funcional. Dolor a la movilización."

Quart

Contra l'esmentada resolució la Mútua demandant va presentar reclamació prèvia que ha estat desatesa.

Cinquè

La base reguladora de la prestació és de 22.999,92 euros anuals i la data d' efectes de

23.05.05. (conformitat).

Sisè

L'activitat de l'empresa Moldes Marzo S.L. és el disseny, construcció i ajust de motlles de tamany petit i mitjà per a la injecció de peces de plàstic destinades especialment al sector de l'automòbil i a tot tipus de peces en general. El treballador demandant realitzava tasques de montador-ajustador de motlles amb bimanualitat, havent de montar i desmontar, obrir i tancar el motlle cada vegada que realitza un petit retoc, subjectant, fent força amb la llima, la pulidora etc., i en la operació d'obrir i tancar motlles ha de donar cops forts amb una massa al motlle. ( foli núm. 38,39 i 40).

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria, a la que se dió traslado no lo impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

El recurso de suplicación formulado por Mutua ASEPEYO se dirige, en primer lugar, a la revisión de la exposición fáctica de la sentencia de instancia, con amparo procesal en el apartado b) del artículo 191 de la LPL, e interesando la modificación del contenido del hecho probado tercero , a fin de que se incluyan los datos...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
2 sentencias
  • STSJ Castilla y León 391/2010, 10 de Junio de 2010
    • España
    • 10 Junio 2010
    ...del brazo en ablución o flexión, señalando a continuación una serie de profesiones". Tal como viene establecido en la STSJ de Cataluña de 13 de mayo de 2008, en la actualidad y tras la vigencia de dicho Real Decreto, que es el aplicable en el presente caso, no así el RDS 1995/78, al regular......
  • ATS 1995/1978, 23 de Abril de 2009
    • España
    • 23 Abril 2009
    ...por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña de fecha 13 de mayo de 2008, en el recurso de suplicación número 1307/2007, interpuesto por ASEPEYO MUTUA DE ACCIDENTES DE TRABAJO Y ENFERMEDADES PROFESIONALES DE LA SEGURIDAD SOCIAL NÚM. 151, frente a la sentencia dicta......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR