STSJ Cataluña 3991/2006, 23 de Mayo de 2006

PonenteSEBASTIAN MORALO GALLEGO
ECLIES:TSJCAT:2006:4193
Número de Recurso2101/2005
Número de Resolución3991/2006
Fecha de Resolución23 de Mayo de 2006
EmisorSala de lo Social

SENTENCIA núm. 3991/2006

En el recurso de suplicación interpuesto por Luis frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Girona de fecha 28.11.2004 dictada en el procedimiento Demandas nº 109/2004 y siendo recurrido/a Seirt, S.A.. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social nº 1 de Girona demanda sobre Reclamación cantidad, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 28.11.2004 que contenía el siguiente Fallo:

Decideixo desestimar la demanda formulada per Luis I Octavio , i absoldre l'empresa demandada SEIRT S.A.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"PRIMER. Pedro ha prestat serveis en l'empresa Seirt S.A. amb categoria professional d'encarregat primera A, amb una antiguitat des de 15 d'abril de 1983 i un salari de 1.782,88 euros mensuals com a base de l'IRPF, sense prorrata de pagues extres. (No controvertit i quant al salari documental).Octavio ha prestat serveis en l'empresa Seirt S.A. amb categoria professional de perit primera A, amb una antiguitat des de 19 de setembre de 1980 i un salari de 7.827,21 euros mensuals sense reduccions ni descomptes (No controvertit i quant al salari documental).

SEGON

Amb dates respectives de 31/12 (Sr. Luis ) i 30/1 Sr. Octavio , els actors es van acollir a l'expedient de regulació d'ocupació instat per l'entitat demandada, deixant de prestar serveis per a l'empresa a partir de les dates esmentades. (No controvertit).

TERCER

Els actors tenen la condició de no residents (no controvertit) .

QUART

Els actors tenen domicili a la ciutat de Girona (documental).

CINQUÈ

Els actors elaboraven diàriament les Fitxes de Prestació Mensual (FPM) en què es feia constar la jornada desenvolupada, festiu, dietes meritades, vacances etc, amb una casella específica per anotar les hores extres de la qual no feien ús.

Els actors no tenien sistema mecànic de control horari.

(Documental i confessió).

SISÈ

L'empresa va pagar les dietes de personal no resident corresponents als dies en què els actors no gaudien de vacances. EI Sr. Luis va gaudir l'any 2003 de 39 dies de vacances i el Sr. Octavio de 30 dies (documental).

SETÈ

EI Conveni Col, lectiu vigent l'any 2003 era el XVIII, que perdia la seva vigència en data de 31/12/03, sense que consti l'elaboració d'un nou Conveni.

En data de 31/5/04 el Catedràtic del Dret del Treball va emetre laude arbitral en el qual es disposava, entre d'altres pronunciaments, que a partir de la notificació, i sense efectes retroactius, la retribució del conveni tindria un increment del 2.4 %.

VUITÈ

Amb data d'1,1 de febrer i 10 de març de 2004 es va intentar conciliació davant el CMAC sense efecte. "

TERCERO

Contra dicha sentencia anunció recurso de suplicación la parte actora, que formalizó dentro de plazo, y que la parte contraria Seirt, S.A., a la que se dió traslado impugnó, elevando los autos a este Tribunal dando lugar al presente rollo.

FUNDAMENTOS DE DERECHO
PRIMERO

Recurren en suplicación los actores, contra la sentencia de instancia que desestima la demanda en la que se ejercitan diferentes pretensiones de reclamación de cantidad por diversos conceptos, derivados de la relación laboral mantenida con la empresa demandada hasta su extinción en el mes de diciembre de 2003 en un caso, y enero de 2004 en el otro.

Al amparo del párrafo b del art. 191 de la Ley de Procedimiento Laboral , se formula el primer motivo del recurso que interesa la adición de un nuevo párrafo en el hecho probado sexto en el que se haga constar que el Sr. Luis percibió la indemnización por viaje de vacaciones en los años 2000 y 2001, y el Sr. Octavio en los años 1997, 1998 y 1999.

Pretensión que no puede ser acogida, porque estas circunstancias de años anteriores en nada incide sobre el derecho a percibir esa indemnización en la anualidad reclamada, teniendo en cuenta que se trata de un concepto retributivo que tan...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR