SAP Lleida 39/2003, 23 de Enero de 2003

PonenteFRANCISCO SEGURA SANCHO
ECLIES:APL:2003:51
Número de Recurso313/2002
ProcedimientoPENAL
Número de Resolución39/2003
Fecha de Resolución23 de Enero de 2003
EmisorAudiencia Provincial - Lleida, Sección 1ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE LLEIDA

- SECCIÓ PRIMERA Apel·lació penal núm. 313/2002

Procediment abreujat núm. 12/2002

Jutjat Penal núm. 1 Lleida

S E N T È N C I A NÚM. 39/03

Il·lms. Srs.

President

ANDREU ENFEDAQUE MARCO

Magistrats

FRANCISCO SEGURA SANCHO

LUIS FERNANDO ARISTE LÓPEZ

Lleida, 23 de gener de 2003

La Secció Primera d'aquesta Audiència Provincial, integrada pels magistrats indicats al marge, ha

vist el present recurs d'apel·lació contra la sentència de 6 de novembre de 2002, dictada en el

procediment abreujat número 12/2001, seguit davant del Jutjat Penal núm. 1 de Lleida. És apel·lant

Jesus Miguel , representat per la procuradora Rosa María Simó Arbós i defensat pel

lletrat Pablo Rubies Baldomà. És apel·lat el MINISTERI FISCAL. És ponent d'aquesta resolució

FRANCISCO SEGURA SANCHO, magistrat de l'Audiència Provincial.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

El Jutjat Penal núm. 1 Lleida va dictar Sentència en el present procediment en data 6 de novembre de 2002 la part dispositiva de la quals és del tenor literal següent: "FALLO .- Que debo condenar y condeno a Jesus Miguel , como autor criminalmente responsable de un delito de robo con fuerza en las cosas , ya descrito, a la pena de prisión de un año y un mes e inhabilitación especial para el derecho de sufragio pasivo durante el tiempo de la condena, má la expresa imposición de las costas procesales causadas en el curso de este procedimiento y debiendo indemnizar a Asunción en la cantidad que se fije enejecución de sentencia por el valor de los objetos sustraidos de conformidad con lo dispuesto en el Fundamento de Derecho cuarto".

SEGON

Contra l'esmentada sentència es va interposar recurs d'apel·lació, mitjançant escrit degudament motivat, del qual se´n va donar trasllat a les altres parts, així com al Ministeri Fiscal, el qual va evacuar l'esmentat tràmit en el sentit d'impugnar-lo i sol·licitar la confirmació de la sentència recorreguda.

TERCER

Trameses les actuacions a l'Audiència, aquesta va acordar formar rotlle, i es va designar magistrat ponent al qual es van lliurar les actuacions perquè proposés a la Sala la resolució oportuna.

FETS PROVATS

ÚNIC. S'admeten els que conté la resolució recorreguda en tot allò que no s´oposi o contradigui el que s'argumenta a continuació.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

S'impugna en aquesta instància la sentència del Jutjat Penal núm. 1 de Lleida per la qual es va condemnar qui ara és el recurrent com a autor penalment responsable d'un delicte de robatori amb força, previst i penat en els articles 237, 238.2 i 240 del Codi penal, en estimar que aquella resolució únicament es fonamenta en una errònia valoració de les proves practicades en l'acte de judici oral motiu pel qual peticiona la lliure absolució de l'acusat. En segon lloc, i partint del mateix motiu impugnatori, combat la qualificació juridicopenal dels fets, en considerar que l'acusat no va emprar força en el sentit jurídic, motiu pel qual, alternativament, demana que els fets imputats s'incloguin en la falta de furt prevista i penada en l'article 623 del Codi penal.

SEGON

El primer motiu d'impugnació ha de ser desestimat donat que la sentència objecte del recurs sosté el seu pronunciament condemnatori en el resultat de la prova dactiloscòpica que consta a les actuacions, en la qual s'estudia l'empremta latent trobada a la part interior d'una de les fulles de vidre de l'aparador, just al lloc que queda entre la porta i el vidre fix, lloc idoni per executar l'acció apropiatòria mitjançant l'accés a l'interior de l´aparador. L'empremta es correspon, segons l'informe pericial que no ha quedat en cap manera desvirtuat, al dit índex de la mà dreta de l'acusat Jesus Miguel , afirmació que se sosté en l'acotament de dotze particularitats o punts característics comuns, fet que és suficient per a la identificació de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR