STSJ Cataluña 8653/2005, 11 de Noviembre de 2005

PonenteEMILIO DE COSSIO BLANCO
ECLIES:TSJCAT:2005:12345
Número de Recurso5058/2005
Número de Resolución8653/2005
Fecha de Resolución11 de Noviembre de 2005
EmisorSala de lo Social

SENTENCIA núm. 8653/2005

En el recurso de suplicación interpuesto por Iberphone, S.A.U. y Promofon, S.A.U. frente a la Sentencia del Juzgado Social 21 Barcelona de fecha 28 de febrero de 2005 dictada en el procedimiento Demandas nº 806/2004 y siendo recurrido/a Benjamín , Cable i Televisió de Catalunya, S.A.U., Auna Telecomunicaciones, S.A., Aragon de Cable, S.A.U. y Medtelecom, S.A.U.. Ha actuado como Ponente el Ilmo. Sr. EMILIO DE COSSIO BLANCO.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 18 de noviembre de 2004 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Despido en general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 28 de febrero de 2005 que contenía el siguiente Fallo:

"Que en la demanda interposada per Benjamín contra Iberphone,S.A., Promofon, S.A.U., Cable i Televisió de Catalunya, S-A-U-. Auna Telecomunicaciones, S.A.. Aragón de Cable, S.A.U. y Medtelcom, S.A.U., refusant l'excepció de manca de legitimació passiva oposada per Promofon, S.A. i Auna Telecomunicaciones, S.A., i acceptant la demanda interposada, declaro improcedent l'acomiadament del demandant produït el dia 30/09/2004, condemnant solidàriament a les demandades Iberphone, S.A.U. i aPromofon, S.A.U. a que, mitjançant opció expresa en el termini de cinc dies. o be readmetin al demandant en el mateix lloc i condicions de treball, o be l'indemnitzin en la quantia de 2.170,99 euros extingint-ne el contracte, u e qualsevol d'ambdós casos, li aboni a mes el salaris de tramitació meritats des de la data de l'acomiadament fins a la de efectiva readmissió o la de notificació de la sentencia -segons sigui el sentit de la opció-, en la quantia de 30,47 euros diaris, i que a data d'aquesta sentencia sumen 4.600,97 euros pels 151 dies fins ara transcorreguts, absolent lliurement a la resta de codemandats Cable i Televisió de Catalunya, S.A.U., Auna Telecomunicaciones, S.A.U., Aragón de Cable, S.A.U. y Medtelcom, S.A.U.".

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"Primer.- El demandant Benjamín venia prestant serveis integrat en la plantilla de la demandada empresa Iberphone, S.A.U., dedicada al marketing telefònic, des del 31/3/2003, amb categoria professional de Teleoperador Especialista, cobrant una retribució de 914,00 euros mensuals.

Segon

La relació laboral s'inicia en virtut de contracte de treball subscrit el 31/3/2003 en la modalitat d'obra o servei determinat que te per objecte " la campaña SERVICIO RESIDENCIAL / POTENCIAL CALL CENTER AUNA CABLE (MENTA) de nuestro cliente AUNA CALBE MENTA". Objecte que per annex al contracte anterior subscrit el 10/9/2004 es modifica indicant que l'obra objecte del contracte es "el SERVICIO DE FACTURACION /CALL CENTER AUNA CABLE (MENTA), de nuestro cliente AUNA CABLE MENTA".

Tercer

Mitjançant carta de 14/9/2004 l'empresa va comunicar al demandant que amb efectes del 30/9/2004 s'extingia el seu contracte de treball perquè Auna Telecomunicacoines els havia cessat en la prestació de les campanyes de telemarketing.

Quart

L'1/6/2002 la demandada Iberphone, S.A. i Auna Operadores de Telecomunicaciones, S:A. varen signar un document complex titular "Convenio Marco para la externalización de servicios de la plataforma centro de clientes del grupo auna", que es una mena de condicions generals de subcontractació de serveix per part de Auna a Iberphone, S.A. que es subministraran a voluntat i sense compromís, segons es desprèn del contingut de l'apartat 3 titulat "objeto del Convenio" d'aquest document (foli 202), sense especiificar-ne capa serveis o contractació concreta.

Cinquè

L'1/9/2004 Auna Telecomunicaciones, S.A. i Iberphone, S.A.U. varen signar un contracte (foli 281) per la que la subcontractada es comprometia a la televenda de productes i serveis de auna, i obrint la possibilitat a noves contractacions per altres serveis (foli 284).

Sisè

Per carta de 2/11/2004 Auna Telecomunicaciones, S.A., comunica a Iberphone, S.A.U. que en relació al contracte del dia 1/6/2002 des del dia 2/10/2004 finalitzaven tots els serveis excepte els de "fidelización y potenciales de Residencial".

Setè

L'1/10/2004 l'empresa Promofon, S.A.U. i Auna Telecomunicaciones, S.A.U. van signar contracte de prestació dels serveis de gestió telefònica (foli 311), juntament i en unitat de acte amb el contracte de compra-venda a Auna de tots els actius necessaris per portar a terme el servei, sense que hi hagi constància dels termes concrets de la transmissió, ni del preu, ni si estan subjectes a qualsevol clàusula de reserva de domini o pacte de de recompra del propi venedor o d'un tercer que designi (foli 314). L'objecte concret del contracte es desconeix, doncs en l'apartat corresponent (foli 315) es remet a l'annex 3 el qual ha estat eliminat de la copia aportada per la pròpia Promofon com a prova a les actuacions.

Vuitè

A partir de l'1/10/2004 Promofons, S.A.U. assumeix la gestió dels serveis telefònics de Auna en que fins el dia anterior havia estat empleat el demandant.

Novè

La part actora ha intentat, sense èxit, la preceptiva conciliació administrativa prèvia, que finalitzà el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • STS, 4 de Octubre de 2007
    • España
    • 4 Octubre 2007
    ...dictada el 11 de noviembre de 2005 por la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, en el recurso de suplicación núm. 5058/05, formalizado por Iberphone S.A.U. y Promofon S.A.U. contra la sentencia del Juzgado de lo Social núm. 21 de Barcelona, de fecha 28 de febrero ......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR