SAP Barcelona 548/2012, 26 de Octubre de 2012

PonenteMARIA DOLORS MONTOLIO SERRA
ECLIES:APB:2012:11405
Número de Recurso772/2011
ProcedimientoCIVIL
Número de Resolución548/2012
Fecha de Resolución26 de Octubre de 2012
EmisorAudiencia Provincial - Barcelona, Sección 14ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE BARCELONA

SECCIÓ CATORZENA

Rotlle 772/2011

Judici ordinari 437/2008

Jutjat de 1a. Instància núm. 1 de Mollet del Vallès

S E N T È N C I A N. 548/2012

Magistrat/ades:

Il·lm. Sr. FRANCISCO JAVIER PEREDA GÀMEZ

Il·lma. Sra. MARIA DOLORS MONTOLIO SERRA

Il·lma. Sra. MARTA FONT MARQUINA

Barcelona, vint-i-sis d'octubre de dos mil dotze

La Secció Catorzena de l'Audiència Provincial de Barcelona HA VIST en apel·lació les actuacions número 772/2011, seguides pels tràmits del judici ordinari número 437/2008 en el Jutjat de 1a Instància núm. 1 de Mollet del Vallès a instàncies del Sr. Felix representat per la Procuradora Sra. Cristina Borrás Mollar contra LÍNEA DIRECTA ASEGURADORA, S.A. que estan pendents de ser resoltes en virtut del recurs d'apel·lació interposat per la representació processal Don. Felix contra la sentència dictada el dia 23 de febrer de 2011 pel Jutjat de 1a. Instància .

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

La part dispositiva de la sentència objecte d'apel·lació és la següent: "FALLO: Desestimo íntegramente la demanda formulada por Felix contra LÍNEA DIRECTA ASEGURADORA

SEGON

La part actora apel·là contra la sentència dictada pel Jutjat de 1a Instància núm. 1 de Mollet del Vallès en base als arguments que consten en el seu escrit, del qual es va donar trasllat a la contrapart que s'hi va oposar. Prèvia la tramitació corresponent i trameses les actuacions a l'Audiència Provincial, es va assenyalar per a deliberació del Tribunal el dia 5 d'octubre d'enguany.

La ponent d'aquesta resolució ha estat la magistrada Il·lma. Sra. MARIA DOLORS MONTOLIO SERRA.

FONAMENTS DE DRET

PRIMER

El Sr. Felix interposà demanda contra l'entitat que assegurava la responsabilitat civil derivada de l'ús i circulació del vehicle amb matrícula N....NN . Reclama 4.895,30# que és la quantitat que ha pagat per reparar els danys causats al vehicle que el dia de l'accident conduïa la seva filla.

Contra la sentencia que aprecia falta de legitimació activa,recorre el demandant. Al·lega que, havent estat ell qui s'ha fet càrrec del cost de la reparació, se li ha de reconèixer legitimació com a perjudicat per exercir l'acció de responsabilitat extracontractual encara que en el registre públic consti que la titularitat és de la mare de la seva filla.

SEGON

La reclamació que es formula en el present litigi deriva d'un accident de circulació la responsabilitat del qual no és objecte de discussió. Tampoc s'ha qüestionat que el vehicle amb matrícula N....NN fos un dels que va resultar implicat per un accident causat per l'assegurat de la demandada.

En els registres de la Prefectura Provincial de Tràfic consta que aquell turisme és propietat de la Sra. Rafaela . El dia del sinistre era conduït per la seva filla Angelina . La reparació fou abonada pel pare d'aquesta conductora, l'ara demandant, que és qui reclama la pertinent indemnització pels danys causats.

Contràriament al que entén la sentència, el fet que el turisme malmès consti a nom de la Sra. Rafaela no deslegitima el Sr. Felix per reclamar la indemnització pels danys que va patir el cotxe que conduïa la seva filla.

La reclamació es fonamenta en l'acció de responsabilitat extracontractual ( article 1 LRCACVM en relació a l ' article 1902 CC ). D'acord amb reiterada jurisprudència, la legitimació per l'exercici d'aquesta acció correspon a qui resulti ser perjudicat. I aquesta condició la tindrà qui hagi satisfet la reparació dels danys causats i pels quals es reclama ( SSTS de 27 de maig de 2002, 10 de febrer de 2004 ...). Normalment ho serà el propietari, però pot ser-ho una altra persona si és aquesta qui ha patit el perjudici pel que es reclama. És possible, fins i tot, que concorrin ambdues legitimacions en reclamació dels perjudicis que cadascun hagi pogut patir ( STS 10 de febrer de 2004 ).

D'acord amb aquesta doctrina, s'ha de deixar sense efecte la sentència de 1a instància.

Desestimada l'excepció de falta de legitimació, procedeix entrar a examinar la resta de les qüestions plantejades per l'asseguradora per oposar-se a la demanda.

TERCER

El turisme que conduïa la Sra. Angelina va rebre un impacte en la part del darrera i com a conseqüència d'aquesta col·lisió va ser desplaçat contra el del davant (full d'informació d'accident confeccionat pels Mossos d'Esquadra-f.23). Es reclama una indemnització de 4.895,30# que és el que ha costat la reparació dels danys (f.41-42). L'asseguradora s'oposa a aquesta reclamació que considera antieconòmica. Ofereix 853,66# que es correspondria al valor venal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba
1 sentencias
  • SAP Barcelona 170/2013, 14 de Marzo de 2013
    • España
    • 14 Marzo 2013
    ...el vehicle. No es pot predicar el valor venal quan la reparació s'ha dut a terme(SAP, Civil sección 14 del 26 de Octubre del 2012 (ROJ: SAP B 11405/2012), SAP, Civil sección 14 del 08 de Octubre del 2012 (ROJ: SAP B 11372/2012), SAP, Civil sección 14 del 13 de Junio del 2012 (ROJ: SAP B 613......

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR