Olla barrejada

AutorMercè Vilagrasa Boldú
CargoAdvocada
Páginas28-

Page 28

Hi ha moltes varietats i, la que us presento, crec que és la més fàcil de fer. Originàriament l’olla barrejada es fa amb cocció separada per a cada ingredient; si un dia ho voleu fer, perfecte, però avui ho farem a l’estil que ho demana la societat –no tant lentament.

Ingredients

• Gallina o pollastre (millor posar-hi les carcanades i els colls)

• Ós de vedella amb poca carn (millor que sigui del genoll)

• Una orella de porc (partida en vertical i en dos trossos)

• Un tros de morro de porc

• Un tros de botifarra negra (que estigui una mica seca perquè no faci el brou negre)

• Un tros de botifarra blanca (que estigui una mica seca)

• Una patata grosseta i si pot ésser de les grogues, un porro, una mica de col, 3 pastanagues, una fulla d’api, unes fulles de carxofa...

• 250 gr de cigrons (cal posar-los amb aigua i sal la nit abans)

• Mandonguilles petites

Preparació

Per a quatre persones (cal agafar l’olla gran), s’hi posen tots els ingredients que tenim a mà (a vegades en falta algun i no passa res, exceptuant les mandonguilles).

Es posa aigua a l’olla i s’hi tira la sal.

En una malla (expressa per això) s’hi posen els cigrons per evitar que es perdin dins de l’olla. La malla també es posa a l’olla i que bulli tot.

Si s’utilitza l’olla exprés, des de que comença a arrencar el bull, ha de bullir uns 45 minuts. Si es fa en una olla normal ha de bullir uns 90 minuts.

Una vegada acaba de bullir es posa el brou colat en una altra olla, en aquesta olla s’hi tira un puny d’arròs i les mandonguilles, quan fa 10 minuts que bull l’arròs s’hi tira uns 150g de fideus una mica gruixuts i es deixa bullir 8 minuts més. Per donarli consistència s’hi tira la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR