SAP Tarragona 190/2006, 31 de Mayo de 2006

PonenteJOAN PERARNAU MOYA
ECLIES:APT:2006:642
Número de Recurso1643/2005
ProcedimientoApelación faltas
Número de Resolución190/2006
Fecha de Resolución31 de Mayo de 2006
EmisorAudiencia Provincial - Tarragona, Sección 2ª

AUDIÈNCIA PROVINCIAL DE TARRAGONA

SECC. 2ª

Apel·lació 1643/05

Faltes 34/05 del Jutjat d'Instrucció 4 de El Vendrell

S E N T È N C I A

Tarragona, 31 de maig de 2006.

L'Il·lm. Sr. JOAN PERARNAU MOYA, Magistrat titular d'aquesta Audiència, he vist les presents

actuacions núm. 1643/05, resultants d'un RECURS D'APEL·LACIÓ interposat per Jose Daniel i LINEA DIRECTA ASEGURADORA S.A. contra la Sentència de data 2 de març

de 2005 del Jutjat d'Instrucció núm. 4 de El Vendrell en Procediment de Faltes núm. 34/05.

ANTECEDENTS DE FET

PRIMER

En la Sentència apel·lada consta la Decisió següent: "CONDEMNO Jose Daniel com autor d'una falta d'imprudència de l'art. 621-3 CP, a la pena de 15 dies multa a raó d'una quota diària de 3 euros (45 euros), i a que indemnitzi, solidàriament amb LINEA DIRECTA ASEGURADORA S.A., a:

- Esperanza en la quantitat de 1445,25 euros per les lesions, i en la quantitat corresponent a la reparació dels danys a la part del darrera del Peugeot 306, matrícula G-....-GN, que hauran d'ésser tasats per perit judicial en execució de sentència.

- Amparo en 1617,26 euros.

- Penélope en 2612,98 euros.

Condemno a LINEA DIRECTA ASEGURADORA S.A. a pagar els interesos moratoris, que són el interés legal del diner en el moment en que es liquidin incrementat en el seu 50 %.

Condemno Jose Daniel i LINEA DIRECTA ASEGURADORA S.A. al pagament de les costes del procediment".

SEGON

Jose Daniel i LINEA DIRECTA ASEGURADORA S.A. van interposar RECURS D'APEL·LACIÓ en data 23 de març de 2005.

TERCER

Catalana Occidente va impugnar el recurs interposat en data 9 de novembre de 2005.

ÚNIC. S'accepten els de la sentència apel·lada.

FONAMENTS JURÍDICS

PRIMER

Al·lega l'apel·lant error en la valoració de la prova per considerar que les indemnitzacions s'han de reduir a la meitat, al haver tingut el vehicle on anaven les denunciants una prèvia col·lisió on també es podrien haver produït les lesions, i per existir concurrència de culpes.

L'art. 741 LECr disposa que "El Tribunal, apreciando, según su conciencia las pruebas practicadas en el juicio, las razones expuestas por la acusación y la defensa y lo manifestado por los mismos procesados, dictará sentencia dentro del término fijado en esta ley".

Respecte a la prova, aquesta Audiència ve dient reiteradament que "reiterada doctrina jurisprudencial otorga prevalencia a la valoración probatoria efectuada por el juzgador de instancia, pues es éste, por las ventajas que le ofrece la inmediación, quien se encuentra en la mejor condición y situación para valorar las pruebas practicadas en su presencia; debiendo prevalecer su criterio a no ser que sea manifiestamente erróneo, exista desviación en la aplicación del Derecho o se hayan practicado nuevas pruebas en la segunda instancia que desvirtúen el resultado de las ya practicadas, siempre que tal proceso valorativo del Juez a quo se motive o razone adecuadamente en la sentencia (SSTC de 17-12-1985, 23-6-1986, 13-5-198, y 2-7-1990, entre otras). Por ello, según tiene declarado, en reiterada jurisprudencia, nuestro Tribunal Supremo, en atención al principio de inmediación que informa el sistema oral en materia penal, ha de respetarse en lo posible la apreciación que de la prueba en conjunto haya realizado el Juez de instancia, por ser el que aprovecha al máximo en la valoración de los hechos las ventajas de tal inmediación". (AP Tarragona, S 14-09-2001, rec. 46/2001)

SEGON

Els fets provats a la sentència impugnada -no qüestionats- són que, el vehicle on circulaven les denunciants, per l'autopista A-7, va col·lidir amb un altre cotxe, el que va fer que quedés aturat, sent immediatament col·lidit pel darrera pel cotxe del denunciat.

En primer lloc, el recurs es d'automàtica estimació, doncs la sentència no diu mai en els seus fets provats -ni enlloc- que les lesions patides per les denunciants siguin conseqüència de la col·lisió causada pel denunciat, dient...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR