STSJ Cataluña , 6 de Febrero de 2004

PonenteSEBASTIAN MORALO GALLEGO
ECLIES:TSJCAT:2004:1554
ProcedimientoSOCIAL
Fecha de Resolución 6 de Febrero de 2004
EmisorSala de lo Social

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA CATALUNYA SALA SOCIAL j.a. ILMO. SR. JOSÉ DE QUINTANA PELLICER ILMO. SR. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO ILMA. SRA. ASCENSIÓN SOLÉ PUIG En Barcelona a 6 de febrero de 2004 La Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justicia de Cataluña, compuesta por los/as Ilmos/as.

Sres/as. citados al margen, EN NOMBRE DEL REY ha dictado la siguiente S E N T E N C I A núm. 928/2004 En el recurso de suplicación interpuesto por MUTUA UNIVERSAL frente a la Sentencia del Juzgado Social 1 Barcelona de fecha 7 de marzo de 2002 dictada en el procedimiento Demandas nº 738/2001 y siendo recurrido/a INSS, TGSS, SINTEL y Luis Enrique . Ha actuado como Ponente el/la Ilmo. Sr. SEBASTIÁN MORALO GALLEGO.

ANTECEDENTES DE HECHO
PRIMERO

Con fecha 10.10.01 tuvo entrada en el citado Juzgado de lo Social demanda sobre Invalidez general, en la que el actor alegando los hechos y fundamentos de derecho que estimó procedentes, terminaba suplicando se dictara sentencia en los términos de la misma. Admitida la demanda a trámite y celebrado el juicio se dictó sentencia con fecha 7 de marzo de 2002 que contenía el siguiente Fallo:

"Estiamr la demanda presentada per Luis Enrique , declarar la part demandant en situació d'incapacitat permanent total per a la seva professió de instal.lador derivada d'accident de treball, tanmateix declaro el dret de la part actora a rebre la prestació corresponent en quantia del 55% de la base reguladora de 1.877,04 euros amb efectes ded 28.2.2001, i conseqüentment condemno l'empresa demandada SINTEL Sisteas e Instalaciones de Telecomunicación SA a pagar a l'esmentada part actora aquesta prestació amb els mínims, les millores i les revaloritzacions legalment procedents, condemno Mútua Universal a avançar el pagament de la prestació al beneficiari sense prejudici del seu dret a rescabalar-se i condemno Institut Nacional de la Seguretat Social i Tresoreria General de la Seguretat Social a respondre subsidiàriament en cas d'insolvència de la mútua.

SEGUNDO

En dicha sentencia, como hechos probados, se declaran los siguientes:

"I.- La part demandant, nascut el 12.8.1949, treballava a l'empresa demandada, la qual té cobert el risc d'accidents de treball a la mútua patronal també demandada però està en descobert en el pagament de quotes des del març de 1994 fins l'agost de 2001.

  1. El demandant acreditava la categoria professional d'oficial de instal.lacions d'antenes.

  2. El demandant patia una discopatia degenerativa L4-L5; el 14.6.2000, a patir un accident de treball consistent en una caiguda d'una escala la qual cosa li va produir múltimes contusions. Va estar en incapacitat temporal derivada d'accident de treball del 14 al 30 de juny y de nou se li va estendre baixa pels serveis mèdics de la mútua el 29 d'agost i va estar en incapacitat temporal fins el 4 de setembre; extesa alta per la mútua el 4 de setembre, el 5 de setembre li va ser extesa baixa per l'Institut Català de la Salut amb diagnòstic de lumbociatàlgia més discopatia L4-L5 (hèrnia discal) i va estar en incapacitat temporal per malaltia comuna fins el 28.2.2001.

  3. Després d'un dictamen del Centre de Reconeixements i Avaluació Mèdics de 28.2.2001; Per resolució de l'Institut Nacional de la Seguretat Social de 13.7.2001, es declara el demandant en situació de incapacitat permanent total derivada de malaltia comuna amb dret a una pensió del 55 per cent de la base reguladora de 1479,32 euros i efectes 28.2.2001. Es va interposar reclamació prèvia que ha estat desatesa per silenci.

  4. La part demandant patia lumbàlgia per discopatia L4-L5, en ocasió de l'accident de juny de 2000 va patir contusions múltiples, traumatisme a l'espatlla dreta i a la zona lumbar i ferida incisa al llavi superior, coincidint amb aquest traumatisme es va desenvolupar una lumbociatàlgia (lumbàlgia irradiada a cama dreta) la qual es va determinar posteriorment (examen radiogràfic 30.8.2000) que provenia d'una hèrnia discal L4-L5 extruïda amb afectació de l'arrel...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR